Isteren/Gunnarsjøen september 2015

En ny tur til Femunden, denne gangen sammen med min onkel John og mine to søskenbarn Geir og Frode. Vi ankom Femundsenden torsdag kveld og overnattet på Femundstunet. Endelige planer var ikke lagt, vi valgte å se været litt an. Det er flere padlemuligheter i dette området om selve Femunden skulle slå seg vrang. Isteren og Sølensjøen er gode alternativer. For noen år siden padlet jeg i Gunnarsjøen og Halvorsjøen. Det er flere mindre vann som ligger i dette området hvor mange av disse små vannene henger sammen med smale og idylliske kanaler. Dette er også et godt alternativ om de store sjøene går hvite.

Fredag ble det padling i sørenden av Isteren. Været var OK, men det blåste såpass av vi måtte bære rundt et par værutsatte nes på grunn av høye bølger. Lørdag var det virkelig ille vær. Det høljet ned og med sterk nordavind gikk både Femunden, Isteren og Sølensjøen hvit. Så da ble det landligge. Søndag var det mindre vind, sola tittet frem og turen ble lagt til Gunnarsjøen og Halvorsjøen. Dette er et tiltalende padleområde og godt skjermet for nordavind. Området er nok en del brukt av padlere, det er fine bålplasser og teltplasser over alt.

Det ble ikke så lange og krevende padleturer, vi er altfor glad i kaffe og matpauser……

Publisert av

evenrones

Lykkelig tidligpensjonist. Nå følger jeg mine drømmer og gjør det jeg har mest lyst til, nemlig å tilbringe mye tid på hytta på Dovre og nyte det friluftslivet har å by på, turer i fjellet året rundt. Kanskje sjøsette kanoen på stille vann. Alt dette sammen med min fantastiske turkamerat schäferhunden Jack.

4 kommentarer om “Isteren/Gunnarsjøen september 2015”

 1. Hei! Har planer om å ta en padle tur med min 7år gamle sønn, ikke padle noe langt. Har tenkt å finne en fin plass til lavo og heller padle ut å fiske litt. Er dette et fint sted å begynne som ny kano padler, skal være en kose tur ikke padle langt.

  1. Gunnarsjøen er godt utgangspunkt for koseturer. Gunnarsjøen ligger litt sørøst for Femunden omkranset av fin furuskog og er godt skjermet for vind. Det er masse flotte leirplasser, øyer og viker og således et spennende område. Det er heller ikke mange som padler dette området i forhold til f.eks Femunden.
   PS: Flott blogg du har
   GOD TUR!!

   1. Vet du åssen det er å komme til gunnarsjøen, tenkte på parkering? Har en litt tung glassfiber kano så vil ikke ha så lang vei frem til vann 🙂 åssen er fiske der? Tusen takk for det 🙂 flott blogg du og👍

   2. Gunnarsjøen er egentlig en fellesbetegnelse for Store og Litle Gunnarsjøen. Det er mulig å kjøre ned til begge sjøene. Om du vil gå fra det ene vannet til det andre er det ca. 250 meter hvor det er mulig å dra kanoen. Begge sjøene har gjedde, sik, harr og abbor. Begge sjøene er glimrende for en helgetur, nydelige leirplasser rundt begge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s