Overnattingstur Lordalen, Lesja

Keith, min gode venn og tidligere kollega fra Shell har bevilget seg en liten «pensjonistferie» noen dager og har tatt turen fra Stavanger til hytta. Det ble mye mimring, gode samtaler, god mat og noen pils. Keith er en mer ekstrem «turmann» enn det jeg er. Han har flere lange turer i Alaska med kano. Han og brødrene hans har vært flinke til å dokumentere turene med film og stillbilder. Filmene foreligger i flere versjoner, laaang for spesielt interesserte, kort for de ikke fullt så interesserte og veldig kort for ektefeller. Så da sier det vel seg selv, det ble de laaange versjonene som ble vist på hytta. Mange timer med potetgull, peanøtter, pils og spennende film.

I 1997 var vi fire kollegaer fra Shell som var på Finnmarksvidda. Denne turen ble filmet med VHS, men den ble så «konvertert» til digitalt format. Denne ble også vist og det var knallartig å se på; vi har nok forandret oss en del fra 1997 til 2016.

Vel, tilbake til Lordalen. Vi valgte Lordalen fordi det, mot normalt, var det vestover det var fint vær. Sist jeg var i Lordalen var på reinsjakt for 37 eller 38 år siden og hadde tydeligvis glemt hvor fin og frodig denne dalen er. Fra bommen i dalbunnen på Lora og innover dalen er det utrolig frodig og dalen består for det meste av furuskog og fin skogbunn dekket av reinmose. Etter hvert blir furusḱogen mer glissen og bjørka tar over. Helt innerst i dalen hvor veien stopper er en så vidt over tregrensa. Det var litt sur vind så høyt så vi bestemte oss for å dra litt lavere ned i terrenget og fant en en plass hvor det var tilrettelagt for bål og telt. Her var det til og med ferdig hugget ved. Keith og jeg har vært på mange turer i lag før, så vi er vant med arbeidsdelingen. Keith fyrer bål og jeg lager mat. Når det var fin fyr i bålet ble det tryllet frem middag med nakkekoteletter, soppstuing og potetmos. Det gikk en halvflaske Jegermester til dessert og snaps utover kvelden. Det var nok ganske mange minusgrader om natta, alt vann var frosset til solid is. Frokost, bestående av kokt egg, stekt bacon og kylling pastasalat ble inntatt før vi pakket campen og utforsket litt mer av dalen.

Konklusjonen var klar: dalen frister til flere besøk. Det blir forhåpentligvis noen fine turer med pulk i løpet av vinteren

Publisert av

evenrones

Lykkelig tidligpensjonist. Nå følger jeg mine drømmer og gjør det jeg har mest lyst til, nemlig å tilbringe mye tid på hytta på Dovre og nyte det friluftslivet har å by på, turer i fjellet året rundt. Kanskje sjøsette kanoen på stille vann. Alt dette sammen med min fantastiske turkamerat schäferhunden Jack.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s